French Deutsch

Le Lexique

www.lelexique.ch
Français
price category:: 60.- and +
022 733 31 .. <-Afficher No complet
rue de la Faucille 14 Genève Genève 1201 46.21141 6.13974
1201 Genève


Livraison
Terrasse

69
Reviews


+ my restos Vote

grade (193 votes)7.69 /
10
cuisine 7.90
atmosphere: 7.30
Visites ce mois: 4236

Tags Add Tag



Opening hours

Lu Ma Me Je Ve Sa Di
Midi
Soir
Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique
Le Lexique

Les mots à la bouche...
A Genève, il est un lieu où vous aurez littéralement les mots sur le bout de la langue, où vos papilles s'exprimeront en toute liberté.
Au restaurant LE LEXIQUE, les saveurs parlent d'elles-mêmes et conjuguent, en toute simplicité, amour de la cuisine, fraîcheur et gourmandise.

69 comments | add a comment
2017 2016 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
1-10 11-20 21-30

dingue de vins
dingue de vins
medal
2 medals
( 2 comments )
21-Dec-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
it was just perfect start to the end host, service, and especially the kitchen! map small but perfect, however we would like some more originality in the wine having the originality and quality of the food thank you for this evening at the pleasure of returning




mistinguette
mistinguette
medal
17 medals
( 11 comments )
10-Dec-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
1st passage last but surely not the last. The food is exquisite, the prices are correct (they also form a "menu" for CHF 68 .- where you can choose your starter, main course and dessert). The card is not great, but there's something for everyone! Only downside: 2 desserts, it makes little!




Nag
Nag
medal
12 medals
( 9 comments )
07-Dec-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
framework sober, very welcome, excellent food, at least the daily specials and a very cheap price! 'm Happy not to work too far;)




Michèle
Michèle
medal
35 medals
( 25 comments )
01-Dec-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
I liked the inventiveness of the chef and the friendliness of the service. By cons I think the mood is missing something, the lights to the wall are too strong, it lacks the warmth in the decor and atmosphere. I also find that the dishes are served a bit too fast. For this type of cuisine, we like to take his time between courses. For the foie gras, contrary to general opinion, I think that is enough to put 2 slices, 1 slice would have sufficed, after it becomes nauseating. So now, if these small issues are corrected, the place would be very nice because the potential is there, I'm sure.




restosympaticooupas
restosympaticooupas
medal
13 medals
( 9 comments )
21-Oct-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
Map small but delicious! And more than reasonable price. Bravo!




epicuri1
epicuri1
medal
1 medals
( 1 comments )
16-Oct-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
What a great discovery. Friendly service, delicious food and entry while being original. (Eg "Gratin of Saint-Jacques and Vongole champagne pink). One drawback: difficult to park in the neighborhood ... This does not prevent us from returning!




caropi
caropi
medal
32 medals
( 29 comments )
15-Oct-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
Service, hospitality and excellent food. Too bad it's so hard to find parking.




wobin
wobin
medalmedal
55 medals
( 34 comments )
13-Oct-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
A superb address, a feast for the eyes and palate.




ligaya
ligaya
medal
26 medals
( 22 comments )
10-Oct-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
Nous avons été accueillies avec le sourire et quand le garçon a su que j’avais un rendez-vous dans une heure, les plats sont arrivés avec autant d’empressement que de prévenance. Les petits toasts au saumon et les samosas étaient étonnants par leur originalité. Il y avait un je-ne-sais-quoi qui relevait le tout. Quant aux chips maison, le garçon n’avait pas menti, ils n’étaient pas gras du tout. La salade mêlée était d’une fraîcheur irréprochable et sa composition originale. La cuisson du risotto de coquilles saint-jacques, crevettes et saumon était parfaite, l’émulsion safran légère, fine et parfumée. Là encore, avec une petite touche d’originalité qui le faisait sortir de l’ordinaire. Moi qui ne supporte pas très bien la crème, je n’ai eu aucun désagrément tout au long de la journée. C’était un plaisir non seulement pour l’estomac mais aussi pour les yeux. Chaque plat était mis en valeur avec un art consommé de la présentation. Le vin qui nous avait été conseillé se mariait parfaitement au menu que nous avions choisi. C’est le seul restaurant dans ce quartier qui offre ainsi un îlot pour les gourmets. Très bon rapport qualité/ prix, une excellente cuisine préparée par un chef sympa, brillant et pas snob pour un sou, avec en prime un service impeccable et avenant. Que demander de plus ?




elliot william
elliot william
medal
4 medals
( 4 comments )
28-Sep-09   Give a medal to this user! Bookmark and Share
This small restaurant is a gem. Only a few dishes, exquisite cuisine and truly original (perfect taste and cooking), excellent wine selection, attentive boss from her kitchen, butler effective. Only regret, noise and small square tables is not practical when an odd number.




Please keep me informed when this menu is updated.

subscribe | unsubscribe



Feedback Form